Tweede date: tips en ideeën

Na een succesvolle eerste date is het tijd voor de tweede date! Hoewel je nu niet meer afspreekt met een volledig onbekende, kan een tweede date alsnog behoorlijk spannend zijn. Blijkbaar vonden jullie elkaar allebei leuk genoeg om nog een keer af te spreken en je hoopt natuurlijk dat dit na de tweede date nog steeds zo is.

Om je op weg te helpen hebben we in dit artikel tips en ideeën voor een succesvolle tweede date voor je verzameld.

Hoe lang na de eerste date plan je de tweede date?

Zoals met vrijwel alles in de liefde (en dus ook in het daten) geldt, whatever works. Er zijn geen vaste regels voor hoe en wanneer. Plan je tweede date wanneer jij denkt dat het goed is. Doe het misschien niet op dezelfde dag (dat kan een beetje wanhopig overkomen en de ander afschrikken), maar wacht zeker ook niet te lang. De fijne spanning van de eerste date moet tenslotte niet vervlogen zijn.

Wat te doen op de tweede date?

Als je de tips uit Wat te doen op een eerste date hebt gevolgd dan hebben jullie waarschijnlijk een relatief korte en veilige activiteit zoals koffie drinken in een café gedaan.

Aangezien het blijkbaar leuk genoeg was tussen jullie om een tweede date af te spreken kan je nu kiezen voor een iets langere date, waarbij jullie meer tijd hebben om elkaar te leren kennen. Zorg wel dat het ook weer niet té lang is, want het zou ook zomaar kunnen dat het toch wat tegenvalt.

Een stuk wandelen is een goed idee als jullie hiervan houden, of bijvoorbeeld een bezoek aan een museum, een dierentuin of een leuk event.

Het is fijn om iets te doen waarbij je actief bent en input krijgt uit je omgeving zodat je dat makkelijk kan gebruiken om over te praten, zo valt het gesprek niet snel stil. Een tweede date is natuurlijk wel bedoeld om elkaar beter te leren kennen, dus zorg ook dat je wat persoonlijke dingen over elkaar te weten komt door persoonlijke vragen te stellen waardoor de ander over zichzelf kan vertellen.

Samen nieuwe en spannende dingen doen kan de gevoelens van verliefdheid aanwakkeren (ook in bestaande relaties) blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, daarom is het beter om tijdens de tweede date niet weer een drankje te doen terwijl je tegenover elkaar aan een tafeltje zit. (Maar het is natuurlijk niet verboden, mochten jullie dat gewoon heel graag willen…)

Wat is een goeie lengte voor een tweede date?

Was de eerste date nog een voorzichtig drankje, de tweede date mag best wat langer duren (dat gaat meestal al vanzelf als je een activiteit inplant). Het is wel fijn als de tijdsduur flexibel is, mocht de tweede date alsnog tegenvallen dan ben je blij dat je niet een dagje Groningen hebt georganiseerd terwijl je in Maastricht woont en dus nog uren aan elkaar vast zit.

Mocht het super leuk zijn, dan kan je het natuurlijk zo lang maken als je wilt… 😉

En verder nog…

Vergeet niet zo nu en dan lekker te flirten tijdens je tweede date, geef een leuk complimentje, laat de ander merken dat je hem of haar waardeert.

Overdrijf het niet, je wilt niet wanhopig of krampachtig overkomen.

Zoals altijd, wees jezelf. Probeer je niet anders voor te doen dan je bent, dat ga je niet volhouden. Als je gewoon doet zoals je altijd bent dan weet je zeker dat de ander jou leuk vindt, en niet de stoere/zogenaamd betere versie van jezelf die je misschien probeert voor te spelen.

Zoenen en of seks?

Of je wel of niet kan zoenen op een tweede date of zelfs met elkaar het bed in kunt duiken hangt helemaal van jullie eigen instelling af. De stelregel is: als jullie het allebei willen, waarom niet? Voor sommigen is het veel te snel, voor anderen kan het al na een eerste date. Er is geen goed of slecht in deze, maar respecteer elkaars wensen hierin en dring niet aan.

Tweede date mislukt?

We gaan er niet van uit, maar loopt je tweede date toch op niets uit? Vind dan een nieuwe date op een van de vele datingsites:

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write