50Liefde Review – Dating voor 40+ – Ervaringen, kosten en mogelijkheden

50liefde is een van de grootste Nederlandse datingsites voor singles van 40 jaar en ouder. De site heeft iets meer vrouwen dan mannen als lid (op het moment van schrijven 57% vrouw, 43% man) en uit de door 50liefde.nl gepubliceerde statistieken blijkt dan 1 op de 3 leden (33%) een nieuwe partner vindt via 50liefde.

In deze review zullen we kijken hoe 50liefde werkt, wat de mogelijkheden van deze datingsite zijn en wat de kosten zijn.

Hoe werkt 50liefde?

50liefde is een datingsite die zich richt op 50plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De minimale leeftijd om je in te schrijven is 40 jaar. Leden komen met elkaar in contact op basis van opgegeven interesses en eigenschappen of via de match game, maar uiteraard kan je ook gewoon door de profielen heen bladeren en kijken wie je aanspreekt.

De website is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik, met grote duidelijke knoppen en dito navigatie.

Inschrijven bij 50liefde is een snelle aangelegenheid: je vult een (scherm)naam en je e-mailadres in. Op dit e-mailadres ontvang je een verificatie mailtje met een link waarop je moet klikken. Hierna is je account aangemaakt en kan je beginnen met daten.

Het is wel verstandig om eerst nog verdere gegevens zoals interesses in te vullen. Op basis hiervan heb je een grotere kans om een geschikte match te vinden.

Veel datingsites hebben tegenwoordig een eigen dating app maar die ontbreekt nog bij 50liefde. Wel werkt de site ook prima op telefoon of tablet zodat je een app eigenlijk niet zult missen.

Het contact binnen de site met andere singles verloopt via berichtjes en chat. Zo kun je op een ontspannen manier kennismaken voordat je besluit over te gaan tot het maken van een afspraakje.

Gratis aanmelden

Nieuwe gebruikers kunnen een gratis account aanmaken, zo kan je vrijblijvend kijken of deze datingsite voor 50 plussers aansluit bij je verwachtingen. Je kunt met een gratis lidmaatschap gebruik maken van een beperkt aantal functies: genoeg om de datingsite uit te proberen, maar te weinig om de liefde te vinden. Spreekt deze datingsite je aan, dan zul je moeten overstappen op een betaald lidmaatschap, zoals veruit bij de meeste datingsites.

Als gratis lid kan de volgende zaken uitproberen:

 • Een profiel aanmaken
 • Foto’s aan je profiel toevoegen
 • Een smile naar leden sturen (als flirt)
 • Je matches bekijken
 • Partnervoorstellen bekijken

Met deze mogelijkheden kan je een goed beeld krijgen van de mogelijkheden en andere singles op deze datingsite. Contact opnemen, afgezien van een flirterige smile, is niet mogelijk als gratis lid.

Inschrijven is simpel

Inschrijven bij 50liefde doe je in een paar simpele stappen:

 1. Geef aan of je een man of vrouw bent, en of je op zoek bent naar een man of vrouw.
 2. Kies een gebruikersnaam (dit is de naam die andere mensen op de datingsite te zien krijgen).
 3. Geef je e-mailadres op en kies een wachtwoord.
 4. Vervolgens word je gevraagd om een aantal basisgegevens over jezelf in te vullen, zoals woonregio, leeftijd en een kort stukje over wie je bent en wat je in een partner zoekt.

Als je nog niet direct een kant en klaar verhaal hebt kan je dit later uitbreiden zodat je wat meer tijd hebt om hier over na te denken. Het kan lastig zijn om iets over jezelf te vertellen. Maar een goed ingevuld profiel krijgt wel meer reacties.

Tot slot kan je interesses aanvinken uit een grote lijst. Ook dit kan je later doen als je dat liever wil.

Gebruiksvriendelijke vormgeving

Wat opvalt nadat je bent ingelogd is de gebruiksvriendelijke vormgeving. Sommige datingsites zijn “van binnen” onoverzichtelijk en ouderwets, maar daar hebben ze bij 50liefde duidelijk over na gedacht.

De menu structuur is duidelijk, de beschikbare informatie wordt overzichtelijk weergegeven en het is altijd duidelijk waar je op moet klikken.

Ideaal dus voor de wat oudere gebruikers die niet altijd evenveel ervaring met het gebruik van applicaties hebben.

Kosten 50liefde

Met een betaald account krijg je alle functionaliteiten die je al had bij het gratis lidmaatschap, en je krijgt toegang tot de functies die je nodig hebt om succesvol een nieuwe partner of leuk contact te vinden via een datingsite. In het overzicht hieronder zie je de verschillen tussen en gratis en een betaald account. Verderop in dit artikel bespreken we wat alle functies inhouden.

50liefde mogelijkheden gratis en betaald account

Verschillende pakketten, verschillende prijzen

De kosten voor een volledig abonnement van 50liefde verschillen afhankelijk van de abonnementsduur die je kiest:

 • 3 maanden 29,99 per maand
 • 6 maanden 24,99 per maand
 • 12 maanden 17,99 per maand

Des te langer de abonnementsduur, des te goedkoper het per maand is.

Functies

Deze datingsite beschikt over de volgende functies:

Profiel

Het profiel op een datingsite is waar je jezelf presenteert. Het profiel bevat je foto’s, een beschrijvende tekst en feitelijke informatie zoals interesses en uiterlijke kenmerken.

Smile versturen

Heb je een leuke man of vrouw gezien 50liefde.nl? Dan kan je een “smile” versturen. Dit is het virtuele equivalent van een glimlach bij een spontane ontmoeting. Degene aan wie je de smile verstuurt krijgt hiervan een notificatie en zal waarschijnlijk uit nieuwsgierigheid jouw profiel bekijken. Het is dus een laagdrempelige manier om met iemand in contact te treden.

Match game

De match game is eigenlijk een soort Tinder. Je krijgt foto’s te zien van mannen of vrouwen en bij elke foto kan je zeggen of je diegene aantrekkelijk vindt of niet. Jouw foto wordt ook getoond aan andere leden. Vinden jullie elkaar aantrekkelijk, dan heb je een match en kan je berichtjes met elkaar gaan uitwisselen.

Partnervoorstellen

Bij partnervoorstellen krijg je profielen van andere leden te zien, waarvan 50liefde denkt dat jullie goed bij elkaar passen.

Uitgebreid zoeken

Naast matches en partnervoorstellen kan je ook zelf op zoek naar de ideale partner via de zoekfunctionaliteit. Hierin kan je filteren op eigenschappen en interesses om een passende partner te vinden.

Onzichtbare modus

Als betalend lid kan je zien welke andere leden jouw profiel hebben bekeken. Omgekeerd kunnen andere gebruikers het dus ook zien wanneer jij hun profiel hebt bekeken. Op zich is dit een leuke functie, want hiermee kan je zien wie er mogelijk interesse heeft.

Wil je liever anoniem zijn? Dan kan je de onzichtbare modus inschakelen voor wat extra privacy. Andere gebruikers kunnen dan niet meer zien dat je hun profielen hebt bekeken.

50liefde helpdesk

50liefde.nl onderscheidt zich met een goede en bereikbare helpdesk. De helpdesk is per telefoon en per mail bereikbaar en staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt praktische vragen stellen over het gebruik van de site als je ergens niet uitkomt, maar ze geven ook advies en tips als je bijvoorbeeld twijfelt over wat je nou in je profiel moet zetten.

Contactgevens:

50Liefde.nl
Stationsstraat 7
3451 BV Vleuten
Nederland
KVK: 65485041
Telefoonnummer:085-4013450 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur)
E-mail:[email protected]

Betrouwbaarheid

Alle profielen op 50liefde.nl worden handmatig gecontroleerd, dat betekent dat je ervan uit kunt gaan dat de andere leden die je op de site ziet ook daadwerkelijk op zoek zijn naar een partner en geen andere bedoelingen hebben.

Berichten die je verstuurt naar andere leden verlopen via het anonieme berichtensysteem van 50liefde. Zo zijn je persoonlijke gegevens niet bekend bij de ander totdat je zelf ervoor kiest om deze te delen. Mocht een contact toch onprettig worden dan kan je deze persoon makkelijk blokkeren zonder dat hij of zij nog een mogelijkheid heeft om berichtjes te blijven sturen.

Kom je een profiel tegen waarvan je denkt dat het niet in orde is, dan kan je dit profiel met één druk op de knop rapporteren. De helpdesk zal het profiel dan onderzoeken en verwijderen indien dit nodig is.

Kies je voor het duurste abonnement, dan krijg je zelfs een contactgarantie.

Uitschrijven

Mocht je een partner hebben gevonden of na een tijdje toch genoeg hebben van het online daten, dan kan je je gemakkelijk uitschrijven bij 50liefde. Uitschrijven kan vanuit het account:

 • Om je profiel te verwijderen moet je ingelogd zijn
 • Klik vervolgens op mijn account -> profiel aanpassen -> profiel verwijderen.
 • Hierna krijg je een bevestigingsmail om te bevestigen dat je het account wilt verwijderen. Klik op de link in de mail.
 • Hierna is je account verwijderd.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Duidelijk en overzichtelijk
 • Vriendelijke klantenservice
 • Contactgarantie (afhankelijk van het gekozen abonnement)
 • Gecontroleerde profielen

Minpunten

 • Extra betalen om met gratis leden te communiceren

50liefde gratis proberen

Ben je na het lezen van deze review benieuwd geworden en wilt je 50liefde gratis uitproberen? Maak dan nu een gratis account aan en oordeel zelf.

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write