50plusmatch: de datingsite voor 50+

Je bent ouder dan 50 en je bent (weer) single. Dan is het niet zo makkelijk om zomaar even met andere alleenstaanden in contact te komen. Je mag dan wel actief zijn, maar dansen in de disco is niet langer de beste manier om een wederhelft te vinden. Nee, jij leert iemand liever kennen onder het genot van een goed glas wijn of tijdens een lange strandwandeling.

De website 50plusmatch speelt daarop in. Met een groeiend aantal scheidingen boven de 50 jaar en een toenemende affiniteit met internet, is deze website in enkele jaren tot dé ‘digitale hangplek’ voor 50-plussers verworden. Op deze pagina beantwoorden wij de veelgestelde vragen over deze geliefde service.

Wat is 50plusmatch?

50plusmatch is de populairste dating-website voor singles van 50 jaar of ouder. Al sinds 2006 is deze website actief, en inmiddels heeft het Rotterdamse bedrijf achter dit concept ook de vleugels naar het buitenland uitgespreid. De gebruiksvriendelijkheid van de site en de rappe service van de support-afdeling dragen bij aan de tevredenheid van de gebruikers.

De site heeft vele duizenden leden, waarvan 51% vrouwen zijn en 49% mannen. De leeftijdscategorie met de meeste profielen is die van 55-60 jaar. Op de gedeelde tweede plek staan de leeftijden 50-55 jaar en 60-65 jaar. Maar ook boven de 65 vind je vele alleenstaanden op deze site.

Wat kan je met 50plusmatch?

Met deze datingsite kun je andere 50-plussers leren kennen. De site legt de nadruk op actieve singles in deze leeftijdscategorie, maar laten we eerlijk zijn: iedere single wil een zo goed mogelijke (dus jeugdige) indruk maken. Aan jou dus de taak om dit zo duidelijk mogelijk met jouw profiel over te brengen.

Net als bij iedere andere datingwebsite kun je met 50plusmatch.nl zoeken naar andere singles op basis van leeftijd, uiterlijk, en andere eigenschappen. Je kan je interesse aan anderen kenbaar maken, maar ze geen berichtjes sturen – tenzij je een betalende gebruiker bent. Daarover vertellen we hieronder méér.

50 plus match app

Het mooie van online dating is dat je niet langer naar de bar, discotheek of sportvereniging hoeft om singles te leren kennen. Evenmin ben je op alleenstaanden in jouw directe omgeving aangewezen; heel Nederland is jouw speelveld, zogezegd. En dankzij de 50plusmatch-app hoef je ook niet langer achter je computer te zitten om singles te zoeken en ermee te flirten.

De app van 50plusmatch is verkrijgbaar voor Apple-toestellen in de App Store en voor Android-apparaten via Google Play. De app is gratis en biedt dezelfde functies als de website, met de mogelijkheid om vanuit de app voor een lidmaatschap te betalen.

Kosten 50plusmatch

Inschrijven voor deze datingservice is gratis. Daarbij kun je een profiel aanmaken, foto’s uploaden, een zoekprofiel opstellen en interesseberichten versturen. Dit is dus een prima aanpak voor wie benieuwd is hoe de site werkt en of er leuke singles op staan.

Maar zodra je wat serieuzer aan de slag wilt, kun je eigenlijk niet zonder een ‘volledig lidmaatschap’. Want alleen dán kun je persoonlijke berichtjes sturen, de zoekprofielen van andere singles zien, en gebruik maken van Things2Share (een soort van Facebook-timeline maar dan binnen de afgeschermde omgeving van deze datingsite).

50plusmatch hanteert daarvoor staffelprijzen. Met andere woorden: voor een lidmaatschap van één maand betaal je meer (€ 29,95) dan wanneer je je aanmeldt voor meerdere maanden. Kies je voor een jaar lang lid zijn van deze service, dan kost dat slechts € 9,95 per maand.

Prijzen volledig lidmaatschap:

Periode Bedrag / maand (inc. 21% BTW)
1 maand € 29,95
3 maanden € 19,95
6 maanden € 14,95

Ervaringen 50plusmatch

Bij het TROS-programma Radar kreeg 50plusmatch de hoogste rating in de categorie datingwebsites voor ouderen. Ook consumentenprogramma Kassa had niets dan lof voor deze online service. Maar wat vinden gebruikers er zelf van? We kwamen de volgende reviews en gebruikservaringen tegen:

  • “Veel leden.”
  • “Goede klantenservice.”
  • “Als je geen lid bent kun je niet veel.”
  • “Het noorden is slecht vertegenwoordigd.”
  • “Ik mis de optie om binnen een bepaalde straal te zoeken.”
  • “De standaard geen-interesse-berichten die worden aangeboden zijn handig.”

Een goede mix van verbeterpunten en complimentjes, dus. Maar omdat iedereen weer andere zaken aanstipt, is de beste manier om deze site te beoordelen het zelf ervaren ervan. En dat kan al binnen enkele seconden, na het invullen van een mailadres en het bedenken van een wachtwoord.

50plusmatch verwijderen

Wanneer je een leuke match hebt gevonden, kan het zijn dat je jouw interesse in 50plusmatch verliest. Vooral wanneer je een betaald lidmaatschap hebt, is het dan verstandig om je profiel te verwijderen. Dat kan door de volgende stappen te volgen:

  • Log in en klik op ‘Mijn profiel’.
  • Klik vervolgens op ‘Instellingen en lidmaatschap’.
  • Klik daarna op ‘Uitschrijven’.

Check daarna nog wel even bij de gekozen betaalmethode of de betaling wordt stopgezet. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor een service die je niet meer gebruikt!

50plusmatch alternatieven

Liever eerst de markt verkennen? Kijk dan ook naar 50liefde, Relatieplanet en e-Matching. De eerste richt zich specifiek op 50+, de laatste twee zijn algemeen maar hebben genoeg leden van 50+. Of maak een keuze via onze datingsitevergelijker.

Benieuwd naar 50plusmatch? Maak dan nu een gratis account aan.

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write