Ashley Madison review: Is dit de juiste plek voor het vinden van je affaire?

Ashley Madison, de datingsite voor vreemdgangers, is in Canada opgericht. Inmiddels is het via de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in vele andere landen gearriveerd, waaronder in Nederland. Soms is het goed te merken dat het om een buitenlandse site gaat vanwege een iets te letterlijke vertaling van een tekst.

Maar goed, zoiets is nog door de vingers te zien als de kwaliteit van de leden hoog is. In deze Ashley Madison recensie lees je hoe de site werkt en of het de moeite waard is om hier geld aan te besteden.

Inschrijven voor Ashley Madison

De website belooft dat beginnen met Ashley Madison maar 30 seconden duurt. Waar de makers waarschijnlijk op doelen, is het invullen van stap 1 van de 5. Wij deden er een minuut over en vervolgens kun je ervoor kiezen een foto toe te voegen (of niet). Ook vraagt de site naar wat voor soort affaire je op zoek bent en kun je een profieltekst invoeren. Daarna ben je binnen.

Hoe werkt Ashley Madison?

Met een gratis account bij Ashley Madison zijn de mogelijkheden gelimiteerd. Zo kun je zien welke leden er bij jou in de buurt zijn en kan je profielen bekijken. Ook kun je profielfoto’s uitvergroten. De profielteksten geven je een goed idee of iemand een goede match qua seksuele voorkeuren is. Ook grappig is het lijstje met beoordelingen van andere gebruikers. Daarin zie je hoe goed iemand chat, in welke mate iemand ‘superheet’ is en of diegene zich aan beloftes houdt.

Qua interactie zit je met een gratis account muurvast. Je kunt binnenkomende berichten lezen, maar niets terugsturen. Om te kunnen chatten, berichten te kunnen versturen of virtuele cadeaus te geven, dien je te betalen.

Kosten van Ashley Madison

De gratis versie van deze site is zeer beperkt. Dit is standaard zo bij veel datingwebsites en Ashley Madison vormt wat dat betreft geen uitzondering. Bij deze site betaal je geen vast bedrag voor ongelimiteerd gebruik, maar geeft je credits uit bij elke vorm van communicatie. De prijzen zijn ten tijde van het schrijven van deze review als volgt:

 • € 44,00 voor 100 credits
 • € 135,00 voor 500 credits
 • € 219,00 voor 1000 credits

Wie weinig berichtjes stuurt of chat, maakt dus niet zoveel kosten. Daarentegen zijn communicatieve gebruikers veel geld kwijt. Een eerste berichtje naar iemand sturen kost 5 credits en 30 minuten chatten kost maar liefst 30 credits. Je kunt geschenken versturen voor 20, 30 of 50 credits.

Let op de kleine lettertjes: deze site brengt je ook nog eens eenmalig € 19,99 aan ‘activeringskosten’ in rekening. Verderop de betaalpagina heten deze kosten ineens anders: ‘onbeperkte mobiele toegang’. Je vereffent de rekening met je PayPal-account of je creditcard. Na betaling kun je meteen van de bijgeschreven credits gebruikmaken.

Pluspunten en minpunten van Ashley Madison

Pluspunten

 • Mooi design
 • Kort aanmeld-proces
 • Telefonische klantenservice
 • Als mobiele app beschikbaar op Google Play en in de Google App Store
Mindpunten

 • Verwarrend credit-systeem
 • Chatten met andere gebruikers is duur
 • Accepteert geen iDEAL-betalingen

Beoordelingen van Ashley Madison

Op allerlei websites vind je gebruikerservaringen voor deze datingsite. Vaak zijn dit meningen van internationale gebruikers, omdat de Nederlandse versie nog niet zo lang bestaat. Hieronder vind je een greep uit de Nederlandstalige reacties.

 • “Het is een leuke site waarvan ik echt in the mood kom.”
 • “Chatbots houden mannen aan het lijntje.”
 • “Ik ben blij dat we in een wereld leven waarin dit gewoon kan.”
 • “Je account opzeggen kost geld.”

Je ziet het: de ervaringen op deze datingsite zijn uiteenlopend. Aan de ene kant applaudisseren gebruikers het initiatief en de gebruiksvriendelijkheid, maar aan de andere kant bestaat het vermoeden dat de makers shady tactieken toepassen om de leden tot betalen te bewegen.

Ons oordeel

Mensen schrijven van alles op internet, maar hoeveel is daarvan waar? Zekerheid hebben we daar niet over en daarom bekijken we elke datingsite zelf. Met ervaring op tientallen verschillende datingsites zien we snel de pluspunten en valkuilen; zo ook bij Ashley Madison.

We vonden het verdacht dat we vrijwel direct na inschrijving al een berichtje kregen, ook al hadden we geen foto of profieltekst ingevoerd. Het was nu ook weer niet direct een berichtje dat onze nieuwsgierigheid enorm prikkelde, dus of het een tactiek was om ons tot betalen over te halen, blijft de vraag. Er was een behoorlijk aantal vreemdgangers in onze regio te vinden en de profielen leken over het algemeen echt.

Maar wanneer je echt met mensen wilt gaan communiceren, zit je vast aan een credit-pakket van minimaal € 44,00. En, ons kennende, jagen wij die credits in enkele dagen er al doorheen. Het spel van chatten, berichtjes sturen en misschien zelfs een digitaal cadeau verzenden is immers te leuk en te subtiel om af te raffelen. Ons vermoeden bestaat dat veel andere gebruikers daar net zo over denken en dat er dus veel geactiveerde accounts bestaan waar uiteindelijk weinig mee wordt gedaan.

Uitschrijven bij Ashley Madison

Wil je stoppen met Ashley Madison, dan kun je kiezen uit twee opties: je account deactiveren of je account verwijderen. Door middel van de deactivatie verberg je jouw profiel waardoor andere gebruikers het niet meer kunnen vinden. De account wat later heractiveren kan door contact op te nemen met de klantenservice. Zowel het deactiveren als jouw account sluiten doe je op de volgende manier.

 1. Klik op het menu-item Profiel beheren.
 2. Kies in de linker zijbalk voor het item Profiel verwijderen.
 3. Kies voor deactivatie of verwijdering van je profiel.
 4. Bij deactivatie dien je een reden op te geven; bij het verwijderen van je account dien je op OK te klikken.

Voor vragen over je account kun je Ashley Madison bellen op 0800-020 0734. Een e-mail sturen kan via het contactformulier op hun website.

Benieuwd naar Ashley Madison?

Benieuwd geworden naar wie er zoals op deze site zit en of je hier een leuk avontuurtje kunt scoren? Maak dan nu een gratis account aan en oordeel zelf.

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write