Funky Fish review: Christelijke datingsite en online community

Wil je weten wat Funky Fish is? Lees dan snel verder!

Op een gemiddelde datingsite vind je allerlei religies, rassen en sociale klassen vertegenwoordigd. Dat is natuurlijk mooi en kan tot bijzondere matches leiden, maar niet iedereen zoekt zo’n smeltkroes. Als je bijvoorbeeld gelovig bent en je levensovertuiging wilt beleven en uitdiepen met een nieuwe partner, dan is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg.

Tenzij je je inschrijft op www.funkyfish.nl. Ook wel afgekort tot FF, is dit een site die christelijke singles in Nederland en België bijeenbrengt voor een relatie. Maar ook voor wie vriendschap zoekt en graag goede gesprekken over de Bijbel voert, kan hier leuke contacten opdoen.

De oprichter van Funky Fish kreeg in 2002 naar eigen zeggen de roeping om een online community voor christenen te starten. Er is inmiddels een team aangetrokken dat de site helpt runnen. Dagelijks dienen zij vanuit Jezus’ woord: “Heb je naaste lief als jezelf en God boven alles.”

De grootste school vissen

Funky Fish is de grootste christelijke datingsite en singlescommunity van Nederland en België. De site heeft meer dan 25.000 actieve leden, waarvan iets meer vrouwen dan mannen. Op de homepage van Funky Fisch zie je de precieze verhoudingen en alvast wat foto’s van vrijgezellen.

Het grappige van de site is de naam, wat er precies funky is aan deze fish weten wij niet. Maar slim is het wel, want hij blijft goed hangen. De makers breien mooi door op het thema door het te hebben over vissen (zoeken naar leden) en visjes (de leden zelf). Je profiel noemen ze een visakte. Ook zijn er scholen: groepen van leden met gedeelde interesses. En nieuwe leden staan bekend als Hollandse nieuwe.

Voor alle christelijke stromingen

Protestanten, orthodoxen, evangelisten en katholieken zijn allemaal van harte welkom op Funky Fish. Deze oecumenische aanpak promoot begrip en tolerantie tussen stromingen die de bijbel en het evangelie op uiteenlopende manieren interpreteren.

Omdat een verliefdheid vaak gebaseerd is op zaken die partners met elkaar gemeen hebben, biedt de FunkyFish dating site veel potentieel voor mensen die korte metten met hun eenzaamheid willen maken.

Functionaliteiten van de site

Funky Fish beschikt over de standaard functionaliteiten die je tegenkomt bij datingsites en een aantal mogelijkheden die specifiek voor de doelgroep bedoeld zijn.

Je kunt zien welke van de andere leden online is, uitgebreid zoeken naar andere leden op basis van criteria die jij belangrijk vindt en berichten sturen naar andere gebruikers.

Daarnaast beschikt deze datingsite over community functies zoals chatrooms waar je andere gebruikers kunt ontmoeten en je kunt lid worden van een school (een groep) om gezamenlijke activiteiten met andere leden te doen. Verder is er een kerkenzoekmachine, een uitagenda met christelijke activiteiten en je kunt spelletjes spelen.

Christelijke dating app

Funky Fish is ook beschikbaar als app voor Android en iPhone. In de Google Play Store krijgt de app een teleurstellende score van 2,4. Zoals deze rating doet vermoeden, lopen de meningen over de mobiele app wijd uiteen. Hier zie je een greep uit de reviews:

 • “Inloggen werkt niet.”
 • “Begint steeds beter te worden.”
 • “Typen is echt een minpunt.”
 • “App is eenvoudig maar functioneert prima.”

Zoals we van de doelgroep kunnen verwachten, houden de gebruikers het netjes in hun commentaren. Toch valt er enige frustratie van de ‘visjes’ te beproeven. Maar of je beter af bent met alleen de website-versie van Funky Fish, laten we aan jou over.

Je kan de Funkyfish app hier downloaden:

Aanmelden is gratis

Funky Fish is behalve bijzonder ‘niche’, ook nog eens erg goedkoop. Sterker nog, je kunt je gratis voor deze datingsite inschrijven. In theorie kun je ook al meteen berichtjes sturen, maar in de praktijk moet je even wachten totdat de door jou geüploade foto wordt geaccepteerd. Toen wij ons op een maandagmiddag inschreven, duurde het enkele uren voordat onze profielfoto was goedgekeurd. In tussentijd kun je wel je eigen profiel verder invullen, andere profielen bekijken en reacties op foto’s achterlaten.

Voordelen van een betaald lidmaatschap

Funky Fish heeft ook de mogelijkheid voor een betaald account. Hiermee word je “Goudvis” en kun je net iets meer doen dan met het basis profiel. Dit zijn enkele van de redenen om betalend lid te worden voor een periode van een maand of langer:

 • Toegang tot de chatrooms
 • Mogelijkheid tot privé chatten
 • Onbeperkt berichten sturen
 • Een fotoalbum bijhouden

De kosten van een betaald account zijn als volgt:

 • € 29,50 voor 12 maanden
 • € 19,50 voor 3 maanden
 • € 9,95 voor 1 maand

Met deze prijzen kunnen we met recht zeggen dat Funky Fish een van de goedkoopste betaalde datingsites is.

Opzeggen of je profiel verwijderen

In tegenstelling tot de meeste andere datingsites hoef je het abonnement hier niet zelf stop te zetten. Na afloop van de periode waar je voor betaald hebt wordt het lidmaatschap niet automatisch verlengd.

Wil je eerder je profiel (“je visakte”) verwijderen, bijvoorbeeld omdat je jouw liefde hebt gevonden, dan kan dat natuurlijk.

Je Funky Fish profiel verwijderen is niet moeilijk:

 • Log in op de site.
 • Ga naar “Mijn visakte”
 • Klik op “Verwijder akte”
 • Geef een reden op en klik op de knop “Verwijder”.

Contact met de helpdesk

Mocht je vragen of problemen hebben, dan kan je contact opnemen met de helpdesk via het contactformulier op de site.

Je krijgt antwoord per e-mail.

Benieuwd?

Probeer het eens uit, want volgens de makers kregen al duizenden mensen beet op Funky Fish. Dus voordat je weet sta je voor de beslissing in wiens kerk jullie elkaar eeuwige trouw beloven!

Funky Fish alternatieven

Na het lezen van deze review niet overtuigd? Lees dan ook de ChristianMatch review of zoek een alternatief in onze vergelijker.

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write