Lexa review: kosten, evaringen en gratis inschrijven

Lexa is een van de populairste datingsites van Nederland en bestaat al sinds 2002!

In België is Lexa actief onder de naam Meetic.

Inschrijven bij Lexa is gratis. Met een gratis account kan je een profiel aanmaken, andere profielen bezoeken en flirten met andere singles. Berichtjes sturen is niet mogelijk met een gratis lidmaatschap.

In deze review lees je meer over de kosten, de mogelijkheden en de voor- en nadelen van Lexa.

Hoe werkt Lexa?

Lexa werkt net als veel andere datingsites op basis van profielen met persoonlijkheidskenmerken.

Een profiel aanmaken is dan ook het eerste wat je doet als je je inschrijft bij deze datingsite.

Bij het aanmaken van een profiel kan je kiezen uit een lange lijst van onder andere karaktereigenschappen, dingen die je leuk vindt, activiteiten en gewoontes.

Tot slot voeg je een of meerdere foto’s van jezelf toe.

Hierna wordt je aanmelding gecontrolleerd door een medewerker van Lexa. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat er alleen serieuze kandidaten op de datingsite terecht komen.

Je hoeft niet te wachten tot je geverifieerd bent, maar je kunt meteen beginnen met zoeken naar een leuk man of vrouw in de duizenden profielen van singles.

Om snel een Lexa date te vinden staan er verschillende zoek mogelijkheden voor je ter beschikking:

Zoekfunctie

Zoals vrijwel op elke datingsite is er een reguliere zoekfunctie aanwezig.

Deze informatie die je over jezelf hebt ingevuld kan je ook op de profielen van andere leden zien en gebruiken om op te filteren wanneer je op zoek gaat naar dates. Op deze manier kan je een date vinden die aansluit bij wat jij leuk vindt zodat de kans groter is dat jullie bij elkaar passen.

Naast zoeken op basis van interesses kan je selecteren op regio binnen Nederland, leeftijd en opleidingsniveau.

Shuffle

Wil je niet per se gericht op zoek gaan maar geloof je in het toeval? Dan kan je gebruik maken van de Shuffle optie.

Hiermee krijg je een willekeurige man of vrouw te zien, met de basis informatie zoals woonplaats en leeftijd.

Bevalt het wat je ziet en wil je meer? Klik dan op het vinkje. Word je er niet warm of koud van, klik dan op het kruisje.

Als jullie beiden op het vinkje hebben geklikt dan heb je een match en kan je gaan chatten.

Eigenlijk lijkt dit dus een beetje op Tinder dating.

Lexamore

Hou je niet van toeval, maar wil je ook niet handmatig door alle singles op een datingsite hoeven zoeken? Dan is Lexamore misschien de oplossing. Dit is een apart datingsite van Lexa, waarbij je op basis van een persoonlijkheidstest aan iemand gekoppeld wordt.

Lexa app

Je kan Lexa gebruiken via de website, maar ook via de Lexa app op je telefoon. Als iemand je leuk vindt krijg je hier direct melding van in de app en kan je een berichtje sturen.

Naast berichtjes sturen kan je via de app ook gebruik maken van de interne chat. Dit is een leuke en veilige manier om je toekomstige dates beter te leren kennen. Door gebruik te maken van de chat in de app kan je je contactgegevens zoals je telefoonnummer of e-mail privé houden. Dat is fijn mocht je potentiële date wat te aanhankelijk blijken te zijn.

Met de app kan je daten waar je ook maar bent. De app is beschikbaar voor Android en iPhone.

Daten met Lexa
Screenshots van de Lexa dating app.

Lexa events en borrels

Naast het online daten organiseert Lexa ook regelmatig events en borrels voor haar leden. Zo kan je een leuke man of vrouw scoren net zoals je normaal ook zou doen bij het uitgaan.

Het grote verschil is dat op een Lexa event of borrel (bijna) iedereen op zoek is naar een date zodat je in ieder geval direct van elkaar weet dat je beschikbaar bent.

Verder organiseert Lexa ook single groepsreizen. Hiermee kan je bijvoorbeeld een lang weekend op reis naar de zon met allemaal singles.

Zo heb je rustig de tijd om elkaar beter te leren kennen. En de zonnige vakantiesetting helpt om de romantiek op gang te brengen.

Betrouwbaarheid Lexa

Lexa is opgericht door twee succesvolle Nederlandse internetondernemers, Rob Koster en Nathan Skwortsow ook bekend van Kamernet.

In 2006 verkochten zij de site aan het Franse Meetic, een grote speler die actief is in meerdere Europese landen. Lexa.nl is al geruime tijd één van de grootste sites op het gebied van online dating in Nederland.

Keurmerk Veilig Daten

Lexa is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten.

Datingsites die zijn aangesloten bij dit keurmerk zorgen ervoor dat hun leden op een veilige en betrouwbare manier kunnen daten. (De naam van het keurmerk gaf het al een beetje weg.)

Zo worden profielen gevalideerd na inschrijving en worden nepprofielen verwijderd. Personen die zich niet op een prettige manier gedragen op de site worden na melding verwijderd.

Daarnaast is Lexa.nl is gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg.

Privacy

Je privé gegevens zijn niet zichtbaar voor andere leden. Is je flirt toch wat minder leuk in het echt? Als je alleen via Lexa hebt gecommuniceerd dan kan hij of zij je verder niet meer bereiken. Je hoeft niet je eigen naam te gebruiken maar je kan een anonieme gebruikersnaam verzinnen.

De site beschikt over functies om te bepalen wie er contact met je op mag nemen. Ook kan je mensen op de zwarte lijst zetten zodat ze je geen berichten meer kunnen sturen.

Gentlemen Badge

Speciaal voor haar vrouwelijke leden heeft Lexa de Gentlemen Badge in het leven geroepen. Mannen kunnen deze badge verdienen door aan een aantal voorwaarden te voldoen. De badge wordt dan getoond op hun profiel.Lexa Gentlemen Badge

Om in aanmerking te komen voor de badge moeten de mannen hun profiel goed hebben ingevuld, en wel minimaal voor 70%. Ze moeten een goede recente foto hebben. Ze moeten tutorials bekijken. En tot slot moeten ze het Lexa badge handvest ondertekenen.

Het idee is dat mannen met de badge serieuzer zijn en meer moeite willen doen. Hierdoor krijg je minder reacties als “hey schatje, ff bff?”

Lexa ervaringen

Veel gebruikers ervaringen gaan over het feit dat je moet betalen om echt succesvol te zijn met de site.

Ook klagen mensen over het gebrek aan reacties of inactieve profielen. Maar gelukkig zijn er ook veel positieve reacties te vinden van mensen die succesvol een partner hebben gevonden via Lexa.

Contact met de helpdesk

Je kunt contact opnemen met Lexa via:

Webformulier:

https://www.lexa.nl/faq/?display_ccform=1#!home

Adres:

Lexa.nl / Meetic Netherlands B.V.
Prins Hendriklaan 26
1075BD Amsterdam
Nederland

KVK: 58845895

Telefoonnummer: 020-5203880 (beperkt bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur)

E-mail: [email protected]

Is Lexa gratis te gebruiken?

Ja en nee.

Je kunt de basisfunctionaliteiten van Lexa gratis gebruiken:

Bij een gratis lidmaatschap kan je zelf een profiel aanmaken en andere profielen (met foto’s) bekijken. Je kan zoeken naar- en flirten met andere singles, maar je kan bijvoorbeeld geen berichten lezen en versturen.

Gratis account

Een gratis Lexa abonnement is dus goed om te kijken of er leden actief zijn op de website waar je graag een beschuitje mee zou willen eten. Maar om serieus te gaan daten heb je naar onze bescheiden mening toch wel een betaald lidmaatschap nodig.

Als je geen berichten kan sturen is het lastig contact leggen tenslotte.

Het gratis lidmaatschap is wel handig om te kijken of de site voldoet aan je behoefte voordat je tot aanschaf van een betaald abonnement over gaat.

Naast het gratis account heeft Lexa af en toe een 3 dagen gratis aanbieding waarbij nieuwe gebruikers de site kosteloos drie dagen kunnen uitproberen.

Betaald account

In plaats van een gratis account kan je kiezen voor een betaald account, waarbij je van alle functies op de site gebruik kunt maken.

Als je echt serieus werk wilt maken van het vinden van een partner via Lexa, dan is betalen wel the way to go.

Met een betaald account krijg je er de volgende functies bij:

 • Berichten lezen en verzenden
 • Alle ontvangen bezoeken en flirts bekijken
 • Ongelimiteerd gebruik maken van zoekopdrachten
 • Alle foto’s van een member bekijken
 • Onbeperkt profielen bekijken

Je hebt de keuze uit drie membership plans: Basic, Discover en Unlimited.

Basic

Met Basic kan je per dag 10 nieuwe gesprekken beginnen.

Discover

Met het Discover abonnement kan je per dag 25 nieuwe gesprekken beginnen. Daarnaast krijg je korting op Lexa Events.

Unlimited

Zet je vol in op Lexa dating op de man of vrouw van je dromen te vinden? Met Unlimited zoek je ongelimiteerd in het ledenbestand en je kunt zoveel gesprekken beginnen als je wil. Daarnaast krijg je korting op Events, en je kunt de website gebruiken zonder de aanwezigheid van reclame.

Control en Premium

Maar er is meer. Naast de betaalde accounts, met de functies die je hierboven ziet kan je het account uitbreiden met de optie Control en/of de optie Premium.

Nou moeten we zeggen dat we ‘Control’ een beetje een ongelukkig gekozen naam vinden in de context van relaties, maar het dekt de lading wel.

Met de optie Control heb je controle over wie er contact met jou op kan nemen d.m.v. een filter. En je kan om leesbevestigingen vragen van je berichtjes.

Met de optie Premium word je als eerste voorgesteld aan nieuwe leden. En, belangrijker nog, zij kunnen dan ook contact opnemen met jou, ook als ze slechts een gratis account hebben. Hiermee bereik je dus een grotere groep singles.

Lexa kosten

Zoals je hierboven hebt gelezen hanteert Lexa diverse abonnementen waaruit je kunt kiezen. Per type abonnement kan je dan ook weer kiezen uit een looptijd van 1, 3 of 6 maanden. Als je een abonnement met een langere loopduur afsluit zijn de kosten per maand aanzienlijk lager.

Leuk en aardig, maar wat moet Lexa kosten?

Wel, op het moment van schrijven (april 2020) zijn de Lexa prijzen als volgt:

Abonnement 1 Maand 3 Maanden 6 Maanden
Basic €24,99 €50,97 €59,94
Discover €27,99 €59,97 €77,94
Unlimited €29,99 €65,97 €89,94
Unlimited + Control €34,99 €80,97 €119,94

Als je een betaald lidmaatschap neemt, dan wordt dit na afloop automatisch met een maand verlengd. Wil je geen gebruik meer maken van Lexa dan moet je dus niet vergeten je abonnement stop te zetten zodat je geen onnodige kosten maakt.

Je hebt tot 14 dagen na het aangaan van je lidmaatschap de mogelijkheid om dit kosteloos te ontbinden, dit is het herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Lexa opzeggen

Heb je een date gevonden of een andere reden waarom je (tijdelijk) geen gebruik meer wilt maken van de site? Dan kan je de betalingen stop zetten of Lexa opzeggen en je profiel helemaal verwijderen.

Betalingen stopzetten

Wil je tijdelijk stoppen met daten, dan is Lexa opzeggen niet nodig. Je kunt je abonnement tijdelijk stopzetten. Zo blijft je profiel behouden en kan je op een later tijdstip weer verder daten.

Betalingen stopzetten kan vanuit je account:

 • Als je bent ingelogd klik je op jegebruikersnaam
 • Kies “Mijn membership beheren”
 • Kies “Mijn membership online beheren”
 • Kies “Mijn membership stopzetten”.

Je ontvangt een bevestiging dat er geen abonnementsgeld meer zal worden afgeschreven. Stopzetten kan uiterlijk 48 uur voor de vervaldatum van je huidige abonnementsperiode.

Profiel verwijderen en uitschrijven

Als je helemaal wilt stoppen met het gebruik van Lexa dan kan je ook je hele profiel verwijderen. Voordat je je profiel verwijdert moet je wel eerst de automatische verlenging van je abonnement stopzetten:

 • Ga naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klik op “Mijn instellingen & Membership”.
 • Kies daar de rubriek “Mijn membership”. Vanwege veiligheidsredenen
 • zal je gevraagd worden om je e-mailadres te bevestigen. Na het
 • beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail
 • ter bevestiging.

Na deze stap kan je je profiel verwijderen:

 • Ga naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klik op “Mijn instellingen & Membership”. Onderaan deze pagina vind je de link om je profiel te verwijderen.
 • Klik op de link in de volgende zin: “Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier”.
 • Onderaan de daarop volgende pagina staat de volgende zin: “Klik hier om je profiel permanent te verwijderen van de website.”

Nu gratis proberen

Ben je benieuwd geworden? Maak dan nu een gratis account aan om te kijken wat de site jou te bieden heeft.

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write