Meetic review: Vind jij hier jouw lief?

Eén van de bekendere online datingsites van België is Meetic.

Via app en datingsite Meetic vind je vooral een serieuze relatie. Dus geen vluchtig contact of geheime affaire, maar een nieuwe partner. Wij probeerden Meetic een tijdje uit en geven je in deze review onze conclusies.

Inschrijven voor Meetic

Het is het makkelijkst om je via de computer in plaats van via de app in te schrijven, omdat je dan een groter scherm en een muis (of trackpad) tot je beschikking hebt. Zo vul je makkelijker en sneller het profiel in, dat je bij het inschrijven moet aanmaken.

 

Bij de inschrijving geef je jouw e-mailadres op en een wachtwoord. Vervolgens kun je aangeven of je mannen of vrouwen (of beiden) zoekt, wat je lengte en lichaamsbouw is, wat je levensovertuiging is, enzovoort. Je vindt bij de meeste vragen ook de optie ‘dat houd ik liever voor mezelf’. Prettig dat je nergens toe verplicht wordt, toch?

Voor het toevoegen van je foto’s kun je afbeeldingen op je computer of mobieltje uploaden, maar je kunt er ook voor kiezen om je account aan Facebook te koppelen. Zo kun je door jouw Facebook-profielfoto’s bladeren en de leukste daaruit kiezen.

Hoe werkt Meetic?

Na het profiel aanmaken vraagt de datingsite je om te vertellen waar je naar op zoek bent. Je krijgt dan wat vragen waarmee je het zoekfilter instelt, zoals de leeftijd van de gewenste partner, de afstand tot jouw locatie, roken of niet, kinderen of niet, enzovoort.

Er is ook een dagelijkse selectie. Elke dag krijg je daarin profielen te zien die goed bij de jouwe passen, gerangschikt van heel interessant naar minder interessant. Gratis leden kunnen alleen berichten versturen bij een wederzijdse match: iemand die jij leuk vindt, vindt jou óók leuk.

Gratis leden leggen óók contact

Als gratis lid van deze datingsite kun je profielen bekijken, likes aan andere profielen geven en berichten versturen. Sterker nog, al na enkele berichten te hebben uitgewisseld, biedt de app je aan om een audio- of videogesprek te starten. Een prima gratis tool om singles te leren kennen, dus. Het kan alleen even duren voordat je ‘beet’ hebt.

Meer functies voor leden

Het lidmaatschap van Meetic ontgrendelt allerlei extra functies, in vergelijking tot de gratis dating site. De belangrijkste daarvan is misschien wel het kunnen zien wie jou heeft geliket. Ook kun je met een betaald lidmaatschap berichtjes naar singles sturen vóórdat ze jouw profiel hebben geliket.

Kosten

Het full membership kent momenteel de volgende prijzen:

 • 1 maand voor € 29,99
 • 3 maanden voor € 59,99 oftewel € 19,99 per maand
 • 6 maanden voor € 89,99 oftewel € 14,99 per maand

Wie de gratis versie ontgroeit, zou Meetic dus 1 maand kunnen proberen voor € 29,99. Mocht je daarna nog steeds dagelijks bezig zijn met deze datingsite, dan is een logisch vervolg een membership van 3 maanden of 6 maanden.

Daten dankzij losse betaalfuncties

Je hoeft niet per se een membership te nemen om méér succes met daten te hebben. Meetic biedt je ook de mogelijkheid om tegen een eenmalige betaling je profiel een Boost te geven waardoor hij als eerste in de zoekresultaten naar voren komt.

 • 1 boost kost € 1,99
 • 5 boosts kosten € 7,95
 • 10 boosts kosten € 11,89

Een andere functie die je op deze website en in de app vindt, is Incognito. Met die optie kun je anoniem de presentaties van andere singles bekijken; deze singles zien jou dan niet op de lijst met bezoekers aan hun profiel.

 • 24 uur incognito kost € 1,99
 • 1 maand incognito kost € 9,99 oftewel 0,33 euro per dag

Browserversie vs. Meetic-app

Meetic is in twee online vormen beschikbaar: enerzijds voor je browser en anderzijds als applicatie op je smartphone of tablet. Laten we eerst eens naar die browserversie kijken. Of je nu Safari of Chrome gebruikt, de site werkt prima en biedt je vrijwel dezelfde functies als de mobiele app.

Behalve via je computer Meetic bezoeken, kun je de app downloaden (Android en iPhone). Dat stelt je in staat om onderweg te chatten of videobellen met jouw matches. Ook is de locatiebepaling, als je die hebt ingeschakeld, nauwkeuriger.

Videobellen met je date

Het fijne is dat je bij de mobiele app niet steeds opnieuw hoeft in te loggen, terwijl je browser je van tijd tot tijd uitlogt: je vult eenmalig je e-mail en wachtwoord in en kunt vervolgens meteen daten door op het Meetic-icoontje te tikken.

Meetic door de jaren heen

Meetic is beslist geen nieuwkomer onder de datingsites en -apps. Deze website zag in 2001 in Frankrijk het levenslicht als datingsite. De zaken gingen goed, want al in 2005 ging het bedrijf naar de beurs. In 2006 nam Meetic de populaire Nederlandse datingsite Lexa over. Wegens de grote naamsbekendheid van Lexa besloot Meetic om die Nederlandse naam te behouden. In België is Meetic.be wél een begrip geworden – dat is de Vlaamstalige variant van de website.

De Nederlandse versie van Meetic vind je op www.lexa.nl. Let op: de Vlaamse datingsite tref je niet op Meetic.be maar op nl.meetic.be.

In 2009 kocht het bedrijf de rechten voor de Europese activiteiten van Match.com en groeide het in één klap uit naar 30 miljoen gebruikers. In 2013 werd Meetic ingelijfd door de Match Group, een overkoepelende organisatie waar ook Tinder en Plenty of Fish toe behoren.

Wat anderen over Meetic zeggen

Zoals bij veel datingsites zijn ook hier de meningen verdeeld. Leden die geen betaald lidmaatschap geprobeerd, zijn over het algemeen wat kritischer.

Positieve ervaringen

 • Via Meetic mijn droomman leren kennen: knap, intelligent en de perfecte vader.
 • Er komen wel veel dates uit.
 • Werkt makkelijk.

Negatieve ervaringen

 • Best veel geld betaald voor een lidmaatschap.
 • Niet alle profielen lijken van echte personen.
 • Contact opnemen met de klantenservice is moeilijk.

Onze beoordeling: je geld waard

Datingwebsites zijn er in allerlei soorten en maten. DatingGuru helpt jou door de bomen het bos weer te zien als het op online daten aankomt. Dus zoals je van onze website gewend bent, geven wij ook over Meetic onze ongezouten mening.

Allereerst onze complimenten aan de ontwikkelaars. Meetic is een sympathiek en gebruiksvriendelijke datingsite. Ze hangen je geen wortel voor waar je later niet aan mag knabbelen, zogezegd. De gratis versie van Meetic is dus goed genoeg om mensen te leren en ermee te daten. Maar met een membership haal je het meeste uit deze datingservice.

Het is duidelijk dat op deze datingsite singles op zoek zijn naar partners, naar vastigheid. Het aantal leden op Meetic is groot waardoor je veel potentiële matches krijgt voorgeschoteld. Dit platform werkt net zo goed thuis als op reis.

De bijbehorende app is ook één van de betere online dating apps die we hebben gezien. Hij wordt regelmatig onderhouden en geüpdatet, werkt feilloos en heeft vele originele functies, zoals audio- en videobellen of GIFjes naar elkaar versturen.

Zoek en leg contact met een date via de dating app.

Voor wie op zoek is naar een vaste relatie, vinden wij Meetic zeker de moeite van het aanmelden waard. Probeer eerst eens de gratis aanmelding en als je het potentieel in deze service ziet, kun je je tot de betaalde leden scharen.

Je account opheffen

Heb je succes gehad met deze datingsite of wil je om een andere reden jouw registratie graag ongedaan maken? Meetic doet zijn best om het je naar de zin te maken en ziet je niet graag gaan. Daarom is de optie tot afmelden wat verstopt. Zoek niet langer, want wij hebben hem voor je gevonden. Volg deze stappen om je account te verwijderen:

 1. Log in op de site (dus gebruik niet je mobiele applicatie).
 2. Klik op je profielfoto rechtsbovenin de website.
 3. Klik op ‘Mijn account’.
 4. Klik linksonder op ‘Mijn profiel verwijderen’.
 5. Voer je email en wachtwoord in en klik op ‘Bevestigen’.
 6. Klik op ‘Mijn profiel verwijderen’.
 7. Klik op ‘Bevestigen’.

Nu gratis registreren

Ben je klaar om de liefde te zoeken? Schrijf je dan nu gratis in op deze dating site en wie weet doe jij binnen de kortste keren een drankje met je nieuwe lief.

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write