Novamora review: Onze favoriete datingsite voor erotische dates

Op novamora.be vind je een datingsite voor singles en stellen die een erotische date zoeken.

Op de homepage beweert Novamora dat duizenden mensen zich dagelijks aanmelden, wat natuurlijk een gewaagde uitspraak is. Maar een feit is dat deze in 2017 opgerichte erotische datingsite één van de snelstgroeiende van België en Nederland is, mede dankzij reclamecampagnes in diverse media.

Wij waren nieuwsgierig naar de buzz en besloten ons in te schrijven.

In deze review lees je hoe Novamora werkt, of het de moeite waard is om je óók aan te melden en wat de kosten zijn. Daarnaast geven wij onze ongezouten mening over deze erotische datingsite.

Doelgroep van Novamora

Het is je waarschijnlijk al duidelijk na het lezen van de inleiding: als je op zoek bent naar een serieuze relatie ben je bij Novamora in de meeste gevallen niet aan het juiste adres.

Deze datingsite richt zich op mannen, vrouwen en stellen die op zoek zijn naar spannende contacten. Dus bijvoorbeeld iemand voor erbij, een seks afspraakje of gewoon een vrijblijvende flirt. Kortom, de bezoekers van deze datingsite zijn op zoek naar een upgrade van hun seksleven.

Je vindt hier swingers, “gewone” singles en mensen met een open relatie.

Inschrijven bij Novamora

Om lid te mogen worden van de Novamora datingsite moet je 18 jaar of ouder zijn.

Inschrijven gaat snel:

Je kunt hem niet missen: de groene knop met ‘inschrijven’ op de homepage van Novamora. Klik erop en je wordt gevraagd om een gebruikersnaam te bedenken. Op het volgende scherm vul je een veilig wachtwoord in en daarna een mailadres. Tot slot kun je kiezen waar de site jou e-mail over mag sturen.

Vervolgens is het tijd om je profiel op te bouwen, zodat andere leden jou kunnen vinden.

Dat begint met jezelf te identificeren: ben je een man, een vrouw of een stel? Ook voor homo- en lesbo-stellen zijn er pictogrammetjes gemaakt.

Infschrijfformulier Novamora

In het scherm daarna geef je aan naar wat voor relatie je zoekt. Je kunt meerdere opties selecteren: bijvoorbeeld dames en stellen. Vervolgens geef je je leeftijd en woonplaats aan en kun je (optioneel) een profielfoto uploaden.

Hierna ben je klaar om te gaan daten.

Wil je echt succesvol zijn, neem dan even de tijd om je profiel zo volledig mogelijk te maken. Dit verhoogt je kans op een reactie.

Hoe werkt Novamora?

Novamora is een overzichtelijke datingsite met bovenaan een duidelijk navigatiemenu. Daarin zie je opties als Berichten, Zoeken, Contacten en FotoZapper. Die laatste functie lijkt op Tinder. In plaats van alleen ‘ja’ of ‘nee’, heb je ook de mogelijkheid om aan te geven dat je iemand ‘misschien’ leuk vindt. Na verloop van tijd zie je de matches die deze functie jou oplevert.

Dashboard van Novamora profiel

Naast de Fotozapper zul je ook vaak de zoekfunctie gebruiken om te zoeken naar mensen bij jou in de buurt, of naar mensen die op een bepaald tijdstip online zijn.

Profielen kunnen uit meerdere foto’s bestaan en als VIP-gebruiker kun je ervoor kiezen om alleen berichten te ontvangen van andere VIPs.

(Hiermee kun je niet betalende -en dus waarschijnlijk minder gemotiveerde- profielen uitsluiten. Dat maakt je dating activiteiten weer wat overzichtelijker.)

De Novamora zoekfunctie
Via de zoekfunctie kan je uitgebreid zoeken.

Mogelijkheden van gratis account

Het gratis account is behoorlijk beperkt in gebruik, zoals we dat bij wel meer datingsites gewend zijn. Je kunt een profiel voor jezelf aanmaken en je kunt als gratis lid zoeken naar andere profielen en de eerste foto in elk profiel bekijken. Ook mag je een klein aantal berichten versturen aan andere leden om zo toch wat interactie mee te maken. Net genoeg om je een beeld te vormen van wat de betaalde versie van deze datingsite te bieden heeft.

Wil je serieus aan de slag met Novamora? Dan moet je VIP toegang kopen.

Het VIP-account

Met een betaald lidmaatschap krijg je toegang tot alle functies van Novamora. Als je nu een leuke man of vrouw (of stel) vindt via de FotoZapper of de zoekfunctie kun je daadwerkelijk contact leggen.

Om contact te leggen met iemand anders kan je diegene een bericht of een knipoog sturen. Een knipoog kan je zien als een flirt, je nodigt de ander uit om een kijkje op jouw profiel te nemen. Krijg je een reactie terug dan kan je een bericht sturen. Je kunt ook direct een bericht sturen als je recht op de man of vrouw af wilt gaan. Maar even kijken of er wederzijds interesse is via een knipoog kan je veel tijd schelen.

Sommige seksdating-websites vragen je om credits te kopen, waarmee je vervolgens berichtjes kunt versturen. Dit lijkt vooral te gebeuren wanneer er chatrobots of chatmedewerkers achter zo’n datingsite zitten; ze blijken erg communicatief te zijn maar als het op afspreken aankomt, wordt het ineens stil.

Novamora is gelukkig anders. Hier dus geen credit-systeem, maar abonnementen.

Kosten van de abonnementen

Bij Novamora heet een betaald lidmaatschap een VIP-account en de prijzen zijn als volgt (op het moment van schrijven van dit artikel):

 • € 24,99 voor 1 maand VIP-toegang
 • € 19,99 per maand bij 2 maanden VIP-toegang
 • € 14,99 per maand bij 4 maanden VIP-toegang

De betaling vindt plaats met je creditcard, via iDEAL of bankoverschrijving. Als je betaalt met creditcard of iDEAL kan je de extra functies direct gebruiken.

Er bestaat zelfs de mogelijkheid om contant geld naar het Nijmeegse kantoor van de uitbater te sturen. Dit duurt iets langer, maar is wel anoniem.

Als deelnemer van heb je 14 dagen bedenktijd na je aankoop. Dit herroepingsrecht betekent dat je binnen 14 dagen jouw VIP-account kunt sluiten. Novamora moet dan in alle redelijkheid en naar verhouding van het gebruik een gedeelte van het betaalde bedrag terugbetalen.

Met een VIP-account krijg je toegang tot nuttige extra functies zoals itgebreid zoeken in alle profielen, gebruik maken van de FotoZapper, extra foto’s bekijken en uitgebreid spannende berichten uitwisselen.

Fotozapper
Met de FotoZapper kan je snel met iemand matchen.

Uitschrijven

Datingsite profielen zijn typisch van die dingen die je op een gegeven moment ook weer wilt kunnen verwijderen. Het is daarom goed om van tevoren te weten dat dit ook makkelijk kan.

Heb je even genoeg van Novamora? Je kunt ervoor kiezen om jouw VIP-abonnement dan stop te zetten, of om je account volledig te verwijderen. Laten we eerst eens naar die eerste optie kijken.

Pauzeren

De betalingen stopzetten doe je door in te loggen en rechtsboven op jouw gebruikersnaam te klikken. Volg daarna deze stappen:

 1. Klik op Account.
 2. Kies voor het tabblad Mijn abonnement.
 3. Klik achter Opwaardeerplan op wijzigen.
 4. Stel hem in op Geen en je abonnement wordt niet verlengd.

Definitief stoppen

Wil je jouw account sluiten, dan begin je ook hier met het inloggen bij Novamora. Daarna doorloop je de volgende stappen:

 1. Klik rechtsboven op jouw gebruikersnaam en op Account.
 2. Klik op het tabblad Uitschrijven.
 3. Vul een reden in voor jouw uitschrijving.
 4. Vink het vakje aan voor Ja, schrijf mij nu definitief uit.
 5. Klik op de rode knop Nu uitschrijven.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Voordelig geprijsd
 • Lesbo- en homo-vriendelijk
 • Onderdeel van Safe Dating Networks
 • Heeft anonimiteit hoog in het vaandel
 • Geen chatoperators die je aan het lijntje houden

Minpunten

 • Geen telefonische klantenservice
 • Even zoeken naar de chat- of berichtjes-knoppen
 • Zien wie je bezocht heeft kan alleen met een VIP-account
 • Geen Novamora app (wel een mobiele site)

Ons oordeel

Vrijwel direct na inschrijving (als stel) kregen we berichtjes van mannen. Dit leken geenszins fake-profielen te zijn.

Wanneer we op zoek gaan naar vrouwen, zijn er nog wel wat gebruikers die iets te knap lijken om op een datingsite te hengelen. Maar dan nog lijkt ruim 90% van de gebruikers echt.

In de korte chatgesprekken die we met leden hadden, maakten we geen verdachte praktijken mee.

Kortom: wij zouden met een gerust hart een VIP-account bij deze site activeren.

Zelf een kijkje nemen?

Ben je na het lezen van deze review benieuwd geworden naar Novamora? Kijk dan nu zelf wat deze datingsite jou te bieden heeft:

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write