OkCupid België, hoe zit het?

Wie op zoek is naar OkCupid België moeten we een beetje teleurstellen. Hoewel je als Belg prima gebruik kunt maken van OkCupid is er vooralsnog geen speciale Belgische versie beschikbaar. Maar vormt de Engelse taal geen afschrikking voor je, dan kan je prima op zoek naar een date. Bedenk echter wel dat je veel matches zult krijgen die buiten België wonen.

In dit artikel gaan we bekijken in welke gevallen het handig is om als Belg gebruik te maken van deze populaire datingsite.

Wat is OkCupid?

OkCupid is een gratis Engelstalige datingsite die wereldwijd actief is. Dat wil zeggen, je kan lid worden van de site ongeacht waar je woont. Desalniettemin komt het grootste deel van de gebruikers uit de Verenigde Staten. Dat is ook het land waar de datingsite opgericht en gevestigd is. Volgens Alexa.com komt ruim 67% van de bezoekers van de site uit de VS, gevolgd door Engeland, Canada en Duitsland.

OkCupid is in 2004 opgericht door vier wiskunde studenten aan de Harvard Universiteit en dat vind je terug in de werking van de site. Op basis van persoonlijkheidskenmerken wordt berekend welke leden bij elkaar passen. Daarnaast hebben ze een zeer informatief blog waarop veelal op data gebaseerde inzichten in dating worden getoond.

Quirky style

Hun doelstelling is het tot stand brengen van “meaningful connections”. Je kunt hier dus terecht als je een serieuze relatie in de ruimste zin van het woord wilt vinden.

Inmiddels is de datingsite uiteraard ook beschikbaar als dating app. De app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

OkCupid België?

Zoals reeds in de inleiding van dit artikel gezegd is OkCupid niet in het Nederlands beschikbaar. Wel kan je als Belg gebruikmaken van de diensten van de datingsite. Is dit handig? Waarschijnlijk niet als je op zoek bent naar een match die om de hoek woont. Heb je bindingsangst, ben je Extreme-LAT-ter of ben je gewoon op zoek naar een date in het buitenland bijvoorbeeld omdat je daar gaat wonen of reizen dan is OkCupid mogelijk wel een goede keus.

Ondanks dat de kansen klein zijn kan het natuurlijk best zo zijn dat je er toch een Belgische date opduikelt, dus een kijkje nemen kan geen kwaad (…het is gratis).

OkCupid alternatieven

Ben je gewoon op zoek naar een mannetje of vrouwtje om de hoek, of can you no English, dan kan je beter een van de Belgische datingsites uitproberen.

Wil je weten welke Belgische datingsite goed bij je past?

Bekijk dan de:
Datingsite vergelijker

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write