Ourtime review: Dating voor (jonge) 50 plussers

Ourtime springt in de niche van de oudere vrijgezellen. Naar eigen zeggen vind je hier “iemand die dezelfde kijk op het leven en relaties heeft als jij.”

Een probleem van datingsites kan zijn dat ze te groot willen zijn: ze verwelkomen alle seksuele voorkeuren en relatiestatussen, alle lichaamstypes en alle leeftijden. Dit kan je zien als een voordeel omdat het aantal beschikbare singles daardoor groot is, maar dating werkt nu eenmaal beter met singles die enigszins op elkaar lijken. In dit geval dus mensen in dezelfde leeftijdscategorie.

Omdat het ons werk is om datingsites uit te proberen en met elkaar te vergelijken, hebben we ook Ourtime aan een review onderworpen. Op deze pagina lees je hoe deze site werkt en of het de moeite waard is om je in te schrijven, al dan niet voor de betaalde versie.

Doelgroep: jonge 50-plussers

Ourtime is er speciaal voor de jonge 50-plussers. Waar ze nou precies de grens trekken is niet duidelijk, maar laten we eerlijk zijn: je leeftijd zit vooral tussen je oren. De foto’s op de homepage maken duidelijk dat ze sociale, gezellige en actieve 50-plussers willen aantrekken.

Ourtime datingsite

Ourtime is méér dan een datingsite, want ze willen singles niet alleen online, maar ook ‘in real life’ bij elkaar brengen. Dat doen ze door activiteiten en evenementen te organiseren.

Inschrijven voor Ourtime

Je aanmelden voor Ourtime is een snelle aangelegenheid: je geeft aan of je man of vrouw bent en waar je naar op zoek bent en wat je geboortedatum is. Daarna verzin je een gebruikersnaam, vul je een e-mailadres in en bedenk je een wachtwoord. Vervolgens krijg je een e-mail met een bevestigingslink waar je op moet klikken, en dan ben je binnen.

Uiteraard moet je vervolgens nog je profiel aankleden met foto’s en informatie over jezelf. Een goed ingevuld profiel telt voor twee!

Even terzijde: als we onze werkelijke geboortedatum invullen (we zijn allemaal jonger dan 50 jaar), worden we doorgestuurd naar Lexa. Ourtime is dan ook een project van de makers van Lexa en Lexamore, en maakt zodoende deel uit van de grote Meetic-groep. Dat betekent dat er, met alle respect naar andere sites, geen stelletje amateurs achter Ourtime zit, maar een team van professionals met ruime ervaring in de dating-wereld.

Verschil tussen een gratis profiel en betaald profiel

Zoals gebruikelijk is bij de meeste datingsites, kan je kiezen tussen een gratis lidmaatschap en een betaald lidmaatschap.

Gratis lidmaatschap

Als je je voor Ourtime aanmeldt, betaal je nog niets. Je krijgt een gratis account met een profiel en beperkte toegang tot de website.

Hiermee kan je (beperkt) door de profielen kijken zodat je een idee krijgt van de andere mensen op de site. Ook kan je een “flirt” sturen als je iemand leuk vindt, maar daarmee houdt het op.

Om daadwerkelijk contact te leggen moet je een betaald lidmaatschap nemen.

Betaald lidmaatschap

Als betalend lid van Ourtime kun je van alle functies van deze datingsite gebruik maken.

De functies die bij een betaald profiel horen zijn:

 • Berichten lezen en sturen
 • Live chatten
 • Ongelimiteerd zoekopdrachten plaatsen
 • Alle foto’s in het profiel van members bekijken
 • Onbeperkt profielen bekijken

Berichten

Als je serieus wilt daten zal je contact moeten leggen. Als betalend lid kan je onbeperkt berichten uitwisselen met andere leden.

Live chat

Als je een paar leuke berichten hebt uitgewisseld kan het leuk zijn om een gesprek met elkaar te voeren. Dit kan veilig via de live chat functie op de website of via de app. Zo hoef je je telefoonnummer nog niet prijs te geven, maar kan je toch een vlot gesprek hebben.

Zoeken

Met de zoekfunctie kan je gericht op zoek gaan naar een potentiële match. Filter op eigenschappen die jij belangrijk vindt in een partner.

Profielen bekijken

In tegenstelling tot gratis leden kan je het volledige profiel van alle leuke mannen of vrouwen die je gevonden hebt bekijken.

Favorieten

Tot slot kan je als betalend lid zien wie jou gemarkeerd heeft als favoriet.

Kosten Ourtime

Je kunt kiezen uit een abonnement van 1 maand, 3 maanden of een half jaar.

Kies je voor een abonnement van een maand dan betaal je € 24,95 per maand, kies je voor drie maanden dan zakt de prijs naar €16,99 per maand en als kiest voor een half jaar dan betaal je maandelijks slechts € 9,99.

Maar let wel op, want je koopt niet een eenmalig pakketje, maar een abonnement dat Ourtime stilzwijgend verlengt (tenzij je daar een stokje voor steekt).

Abonnement Prijs Prijs per maand
1 maand € 24,99 € 24,99
3 maanden € 50,97 € 16,99
6 maanden € 59,94 € 9,99

Om te betalen voor je Ourtime profiel heb je de keuze uit diverse betaalmogelijkheden. Zo kun je per creditcard betalen, met Paypal of per iDEAL. Direct na betaling worden de extra functies voor je ontgrendeld.

Contact krijgen met andere leden

Het doel van iedere datingsite is uiteraard om je in contact te brengen met nieuwe mensen. Bij Ourtime kan je nieuwe mannen of vrouwen leren kennen op een aantal verschillende manieren:

Nu online

Als je ingelogd bent op de Ourtime datingsite, kan je zien welke andere leden er op dit moment ook online zijn. Zie je een leuke man of vrouw, dan kan je zijn of haar profiel bekijken of direct de interactie aangaan door een knipoog of een bericht te sturen.

Zoeken

Vrijwel elke datingsite heeft een zoekfunctie, waarmee je op basis van jouw voorkeuren andere leden kunt zoeken. Ook Ourtime heeft zo’n zoekfunctie. Je kunt uitgebreid voorkeuren instellen waaraan jouw ideale man of vrouw moet voldoen. Denk hierbij aan uiterlijke kenmerken, interesses en hobby’s en woonplaats, maar ook diepere zaken zoals of iemand klaar is voor een serieuze relatie.

Carrousel

Wil je jezelf niet beperken in de singles die je te zien krijgt? Maak dan gebruik van de Carrousel functie. Hierbij krijg je foto’s van willekeurige andere leden te zien, samen met een samenvatting van hun eigenschappen. Een soort Tinder dus. Je kunt aangeven of je de ander leuk vindt of niet, is het wederzijds dan kunnen jullie contact opnemen.

Ourtime events

Naast online daten organiseert Ourtime door het hele land events waarop leden elkaar onder het genot van een hapje of drankje in levende lijve kunnen ontmoeten. Ook zijn er events met activiteiten zoals workshops of cursussen.

Deelname aan de events is op uitnodiging.

Zowel met een gratis als met een betaald profiel maak je kans om uitgenodigd te worden. Wel moet je ervoor zorgen dat je tenminste één foto op je profiel hebt staan.

Ourtime app

Met de Ourtime app heb je waar je ook bent toegang tot je account. Zo zie je nieuwe berichten snel binnenkomen of kan je een chat gesprek hebben.

De app is beschikbaar voor Android en Apple iOS.

Screenshots van de Ourtime app

Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid

Veel singles van 50 jaar en ouder hebben nog geen ervaring met online daten of is het erg lang geleden dat ze überhaupt een date hebben gehad. Het is daarom prettig dat Ourtime hun leden op weg helpt met tips voor succesvol daten.

Zo leer je dat je vooral jezelf moet blijven, gepersonaliseerde berichtjes dient te sturen, gerust een herinnering mag sturen als iemand je niet beantwoordt, op je gevoel moet vertrouwen en je niet uit het veld moet laten slaan door een negatieve ervaring.

Leden worden aangemoedigd om vooral contact te zoeken met het Contact Care Team dat deze datingsite veilig en gebruiksvriendelijk houdt.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Betaalbaar met prijzen vanaf € 9,99 per maand
 • Alleen singles in je eigen leeftijdscategorie
 • De site organiseert uitjes en evenementen
 • Veiligheid staat hoog in het vaandel
 • Een actief Customer Care Team
 • Datingtips gericht op 50-plussers

Minpunten

 • Ourtime verlengt je lidmaatschap automatisch
 • Mails van Ourtime bleven bij onze test in spamfilter hangen of kwamen nooit aan

Je uitschrijven voor Ourtime

Of je nu beet hebt gekregen of juist ontevreden bent over de singles op Ourtime, het is handig als je weet hoe je jouw account beëindigt.

Profiel verwijderen

Dat kan door naar Mijn account te gaan en op je avatar te klikken. Daar zie je de optie om je profiel permanent te verwijderen. Om dat te doen, dien je je inloggegevens nog een laatste keer in te voeren. Hiermee worden al je gegevens van de website gewist.

Account opschorten

Wil je alleen je betaalde Ourtime profiel (tijdelijk) stilzetten (dus de automatische verlenging uitschakelen), dan kan dat ook. Eveneens onder Mijn account vind je de optie Mijn membership beheren met de mogelijkheid om je lidmaatschap te annuleren. Doe dit minstens 48 uur voordat de volgende automatische incasso gepland staat.

Onze mening over Ourtime

Het idee voor Ourtime is goed: singles met levenservaring hebben nu eenmaal een veel betere klik met mensen van hun leeftijd. Mensen die over soortgelijke hordes hebben gestapt, vergelijkbare uitdagingen kennen, en een goede koopkracht bezitten. Dus wat dat betreft heten we Ourtime van harte welkom.

Op het moment van schrijven is de uitvoering nog niet helemaal vlekkeloos. Het formulier om de helpdesk mee te bereiken doet het niet, de hulppagina’s reppen nog over Lexa in plaats van Ourtime, en de mails van de site komen niet of nauwelijks aan. Vergeet dus vooral je wachtwoord niet, want dan moet je allerlei kunstgrepen doen om aan een nieuw password te komen.

Omdat er een groot consortium achter zit (de Meetic-groep), vertrouwen we erop dat de kinderziekten snel verdwenen zullen zijn. Niets lijkt Ourtime dan in de weg te staan om de aantrekkelijkste datingsite voor singles van pakweg 50-60 jaar te worden.

Alternatieven

Ourtime is niet de enige datingsite die zich specifiek op 50-plussers richt. Als je 50 plus bent en van plan bent om je in te schrijven op een datingsite loont het zich dus misschien om eerst even een vergelijkend warenonderzoek te doen:

Benieuwd naar de website van Ourtime? Neem dan nu een kijkje:

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write