Seniorengeluk review: Dit moet je weten over deze datingsite voor 50-plussers

Demografische veranderingen leiden ertoe dat er steeds meer ouderen zijn. En alhoewel iemand van 50 middenin het leven staat, noemen we hem of haar vanaf die leeftijd nog steeds een ‘senior’. Hoe dan ook, op SeniorenGeluk kunnen singles van 50 jaar of ouder vriendschap sluiten of een partner vinden in hun eigen leeftijdscategorie.

Je vindt de website op seniorengeluk.nl en wanneer je er belandt, zie je veelbelovende statistieken: met gemiddeld 90 nieuwe inschrijvingen per dag is dit een prettig actieve datingsite.

We namen de proef op de som om te kijken hoe gezellig het op Seniorengeluk is. In deze review lees je niet alleen ónze bevindingen, maar ook die van andere gebruikers.

Aanmelden bij SeniorenGeluk

Starten met SeniorenGeluk kan door je gratis in te schrijven. De niet te missen groene knop op de homepage voert je naar een kort inschrijfformulier. Hier word je gevraagd om een gebruikersnaam en een wachtwoord te verzinnen, en kan je aangeven waar je naar op zoek bent.

Aanmelden bij SeniorenGeluk
Op de homepage van SeniorenGeluk staat prominent de groene aanmeldknop waarmee je een gratis account kunt aanmaken.

Laten we eerlijk zijn: wij hebben de respectabele leeftijd van 50 nog lang niet bereikt. Spelend met ons geboortejaar, zagen we dat leden vanaf 45 jaar al welkom zijn. Ideaal dus als je iemand zoekt die iets ouder dan jij is en dus meer levenservaring heeft.

Verderop in het aanmeldingsproces wordt jou gevraagd wat je adres is (wordt niet aan andere gebruikers getoond) en in welke plaats je woont. Ook wil SeniorenGeluk weten wat je geaardheid is en mag je enkele woorden over jezelf schrijven. Upload je foto en dan kan het feest beginnen.

Mogelijkheden en beperkingen gratis account

We zijn redelijk te spreken over de mogelijkheden die een gratis SeniorenGeluk-account biedt. Normaal gesproken zijn de functies van gratis accounts zeer beperkt, maar SeniorenGeluk stelt je in staat om op je gemak rond te kijken en met andere leden te praten.

Je kunt de zoekfunctie gebruiken, profielen bekijken en zelfs een beperkt aantal chats beginnen. Ook is er de FotoZapper, die een beetje op Tinder lijkt: je krijgt foto’s voorgeschoteld van leden waarbij je op Ja, Nee of Misschien klikt om jouw mate van interesse aan te geven.

Een aantal zaken zijn wel beperkt: je kunt bijvoorbeeld niet zien wie jou leuk vindt en welke matches je met andere gebruikers hebt.

Kosten van een betaald account

Om maximaal van de mogelijkheden van SeniorenGeluk gebruik te maken, neem je een VIP-account.

Dit is een betaald account, dat je op elk moment in kunt laten gaan. De normale prijzen zijn momenteel als volgt:

 • € 24,99 voor 1 maand
 • € 19,99 per maand voor 2 maanden
 • € 11,99 per maand voor 4 maanden

Na onze inschrijving voor het gratis account, bood SeniorenGeluk ons meteen 20% korting op een VIP-account. Daarmee vielen de prijzen dus wat gunstiger uit. Betaling kan met je eigen bankrekening via iDEAL, of met je creditcard.

Met een VIP-account kun je onbeperkt berichten sturen, chatten, gebruikmaken van de FotoZapper waarbij je ziet wie jou leuk vindt, en privéfoto’s van gebruikers bekijken.

Als jouw eerste indruk goed was en je al wat interessante profielen hebt gezien, is het de moeite van deze –relatief geringe– investering waard.

Voordelen van SeniorenGeluk

 • Weinig nepprofielen
 • Daten speciaal voor ouderen
 • Leden welkom vanaf 45 jaar jong
 • Chatten kan ook met gratis account
 • Gunstige prijzen voor lidmaatschap

Nadelen van SeniorenGeluk

 • Design enigszins verouderd
 • Gratis account kent beperkingen
 • Betaling is een automatische incasso

Ons oordeel

Seniorengeluk is een no-nonsense datingsite voor senioren. Als gratis gebruiker heb je beperkte toegang, die na betaling voor het VIP-account wordt uitgebreid naar grenzeloze communicatie. En wat dat betreft heb je allerlei mogelijkheden: je kunt berichten sturen, chatten, de FotoZapper gebruiken, zien wie jouw profiel heeft bekeken, en ga zo maar door.

Kies je ervoor om VIP te worden, let dan wel op bij je betaling: je geeft daarbij toestemming voor een automatische incasso. Wil je niet langer actief zijn op SeniorenGeluk, deactiveer dan meteen de incasso bij je bank. Hieronder vind je ook instructies voor het stopzetten van je abonnement op de website zelf.

Verder lijkt dit de meest actieve datingsite voor ouderen te zijn. Dagelijks komen er tientallen nieuwe leden bij en op elk willekeurig moment zijn er leden online. Prettig is ook dat deze met een groen bolletje worden weergegeven.

Wat andere leden vinden

Her en der op internet vind je de ervaringen van SeniorenGeluk-leden. Zoals bij zoveel datingsites zijn de meningen verdeeld; er zijn gebruikers met succesverhalen en leden die de eerlijkheid van de site of andere senioren in twijfel trekken.

 • “Profielen met twee cijfers achter hun naam zijn oplichters.”
 • “Gezellige man ontmoet. We hebben leuke afspraakjes.”
 • “Geen rare kosten of andere fratsen.”
 • “De dames zijn té kritisch op uiterlijk.”

Abonnement stopzetten of verwijderen

Het kan zijn dat je op een gegeven moment je account tijdelijk wilt stopzetten of helemaal verwijderen. Dat doe je zo:

Stopzetten

Het beëindigen van je abonnement kan door rechtsboven aan de pagina op het profiel-icoontje te klikken.

 • Ga vervolgens naar Account.
 • Op het tabblad Mijn abonnement kun je achter Opwaardeerplan klikken op Wijzigen.
 • Klik daarna op Geen om de betalingen te stoppen.

Let op: hiermee is je account nog niet verwijderd. Andere gebruikers kunnen je dus nog steeds vinden.

Verwijderen

Wil je jouw account, of het nu de gratis variant of een VIP-account is, compleet verwijderen, dan ga je via de profiel-knop rechtsboven naar:

 • Account
 • en vervolgens naar het tabblad Uitschrijven

In het nieuwe scherm geef je onderaan een reden op, vink je het vakje aan en klik je op de rode knop met Nu uitschrijven.

Alternatieven voor SeniorenGeluk.nl

Spreekt de site je niet aan, of wil je eerst zien welke datingsites er nog meer zijn waar je je gelukt kunt beproeven?

Gratis account aanmaken bij SeniorenGeluk

Benieuwd naar welke potentiële partners er te vinden zijn bij SeniorenGeluk?

Maak dan nu een gratis account aan:

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write