Twoo dating review: Chatten, Flirten + Gratis aanmelden bij Twoo.nl

Twoo is een gratis datingsite die het midden houdt tussen een sociaal netwerk zoals Facebook en een 100% dating app zoals Tinder. Met Twoo kan je chatten en foto’s delen (zoals op Facebook) maar je wordt ook aan nieuwe mensen voorgesteld die je kunt liken (zoals bij Tinder). Twoo lijkt in dat opzicht ook op Badoo.

Ben je op zoek naar een flirt, een date, een relatie, nieuwe vrienden of gewoon iemand om even mee te chatten, dan kan je gratis aan de slag op Twoo.

Na het lezen van deze review weet je wat Twoo is en wat je er mee kunt.

Hoe werkt Twoo?

Op de site van Twoo kan je een gratis account aanmaken. Dit kan je doen door met Facebook in te loggen, of je maakt een nieuw Twoo account aan met een e-mail adres.

Wil je met zo min mogelijk werk een account aanmaken? Gebruik dan Facebook. Wil je wat meer privacy, gebruik dan een e-mail adres om een account aan te maken dat niet aan je Facebook gelinkt is.

Vertel iets over jezelf

Nadat je een account aangemaakt hebt kan je gegevens over jezelf en foto’s toevoegen.

Dit is wat andere gebruikers van Twoo te zien krijgen, neem hier dus even de tijd voor.

Leuke foto’s en goeie informatie zorgt ervoor dat je meer contacten op gaat doen. Want zeg nou zelf, als jij een profiel tegenkomt met een wazige foto en bijna geen informatie dan klik je ook snel door.

Heb je geen goeie foto’s van jezelf, lees dan onze tips over het maken van een goeie profielfoto.

Bij het aanmaken van je account krijg je ook een aantal vragen over jezelf voorgeschoteld. Je hoeft ze niet allemaal in te vullen en een deel van de andere gebruikers doet dit ook niet. Maar als je het meeste uit Twoo ervaring wilt halen, neem dan even de tijd om de vragen in te vullen. Op basis van de informatie die je opgeeft worden andere gebruikers aan je voorgesteld die bij jou passen.

Account aangemaakt? Foto’s en informatie toegevoegd? Dan ben je klaar om te beginnen!

Leer mensen kennen via Discover

De snelste manier om andere mensen te leren kennen op Twoo is via de Discover functie.

Twoo app discover
Met de Discover functie kan je mensen leren kennen op Twoo. Op deze afbeelding zie je hoe dit werkt via de app, maar het kan ook via de website.

Via Discover krijg je profielen te zien die bij jouw zoekcriteria passen. Net als bij Tinder (en inmiddels meerdere andere dating apps) kan je deze naar links of naar rechts swipen (of het kruisje of vinkje gebruiken). Als je iemand leuk vindt en is dit wederzijds, dan kan je gaan chatten.

Matchscore

Op het profiel van de ander kan je een matchscore zien. Die geeft aan hoe goed jullie bij elkaar passen. Dit wordt berekend op basis van de informatie uit jullie beide profielen en uit de gestelde vragen.

Reactiescore

Naast de matchscore kan je een reactiescore zien. Dit geeft aan op hoeveel berichtjes de ander een reactie heeft gegeven. Hieruit kan je opmaken of de ander op elke contactverzoek reageert of heel selectief is.

Chat

Contact leggen met andere leden is natuurlijk de basis van elke datingsite, en dat is bij Twoo niet anders. Heb je een match met iemand dan kun je berichten naar elkaar sturen.

Gratis leden kunnen een beperkt aantal berichten per dag sturen, als betalend lid kan je zoveel communiceren als je wil.

Gratis of premium lidmaatschap

In principe kan je zonder betalen alles doen wat je nodig hebt om er een leuke date uit te slepen. Maar uiteraard is er ook een betaalde premium versie.

Met de premium versie krijg je een aantal extra’s die je kans op een date vergroten. Zo wordt je profiel vaker getoond aan andere mensen, kan je zelf met iedereen contact opnemen. Ook kan je cadeau’s of stickers sturen en kan je zien wie jouw profiel bekeken heeft.

Twoo app

Je kan Twoo gebruiken via de browser, maar we leven niet meer in de steentijd dus uiteraard is er ook een Twoo app. Je kan de app downloaden uit je favoriete appwinkel:

Hoe zit het met de veiligheid?

Zoals met elke datingsite die gratis te gebruiken is, heb je bij Twoo af en toe te maken met fake profielen. Iedereen kan tenslotte zonder betaalgegevens en met een anoniem e-mailadres een profiel aanmaken. Om dit tegen te gaan heeft Twoo een team dat alle profielen doorlopend handmatig controleert en nep leden verwijderd.

Kom je een lid tegen dat je niet vertrouwt, dan kan je deze persoon melden en zal er iemand naar kijken.

Verder gelden de normale regels voor veilig daten die je in acht moet nemen.

Alternatieven

Als je op zoek bent naar iets vergelijkbaars maar anders kan je een kijkje nemen bij Badoo. Ben je gericht op zoek naar een relatie dan kan je ook een betaalde datingsite overwegen. Voordeel hiervan is dat de andere gebruikers van de site hier ook voor betalen en dus waarschijnlijk actief zijn. Je gaat tenslotte niet betalen als je niet serieus op zoek bent.

Bekijk voor hulp bij het kiezen van een datingsite onze vergelijker.

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write