Gouden profiel tips: Gebruik deze tips voor een succesvol datingprofiel

Online is de eerste indruk allesbepalend, dus het is erg belangrijk om een goede eerste indruk te maken met je datingprofiel. We helpen je op weg met deze profiel tips.

Iedereen die besluit om online te gaan daten, doet er goed aan tenminste één keer zijn of haar uiterste best te doen tijdens het schrijven van een profiel. Je datingprofiel is jouw uithangbord, en alle tijd die je er nu in steekt betaalt zich later uit als pure winst.

In de volgende artikelen vind je handige profiel tips waarmee je een profiel kunt maken dat de (goede) aandacht trekt, en dat zo is opgebouwd dat de mensen die jouw profiel lezen je ook graag willen ontmoeten. Met leuke voorbeelden vertellen we je:

We geven je onder aan deze pagina alvast een korte samenvatting, maar raden je aan om de artikelen zelf ook te lezen. Op deze manier kan je maximaal rendement halen uit je online dating profiel.

Waarom is je datingprofiel zo belangrijk?

Online daten wordt steeds populairder. Of je nou op zoek bent naar een relatie of alleen seks, steeds meer mensen zien de voordelen van internet daten in Nederland. Het grootste voordeel van online daten is de grote hoeveelheid mensen waarmee je in contact kan komen via je datingprofiel, en de grote hoeveelheid informatie die ze over zichzelf geven. Dit voordeel is gelijk ook je grootste nadeel. Hoe kan je ervoor zorgen dat andere mensen juist jouw profiel kiezen?

In het “echte leven” is de eerste indruk al heel erg belangrijk voor de mening die andere mensen over je vormen, maar online is de eerste indruk allesbepalend! Het maakt daarom niet uit waarnaar je zoekt: een partner voor het leven, erotische contacten, vriendschap, of iets daartussen – Je online profiel bepaald een groot deel van je succes.

Profiel tips voor effectieve profielfoto’s

Hier geven we advies over een paar foefjes die je kan gebruiken om elke profielfoto er beter uit te laten zien, en zo je datingprofiel veel beter te maken. Een snelle samenvatting: gebruik een fototoestel van goede kwaliteit, gebruik geen flits, neem je foto in de late namiddag, en zorg dat je de alle aandacht in de foto trekt!

Wat zijn de beste poses voor een profielfoto

Naast technische trucjes om je profielfoto er beter uit te laten zien, maakt het natuurlijk heel erg uit hoe je op de foto staat. We breken dit op in drie stukken: Hoe je kijkt, wat je aanhebt, en wat er om je heen gebeurt op de foto:

  • Hoe kijk je op de foto? Lach je, kijk je cool, of flirt je met de camera
  • Wat staat er nog meer op de foto? Maak je hem binnen in de keuken of buiten terwijl je op de top van een berg staat, met een biertje in je hand of met je huisdier op schoot.
  • Wat heb je (niet) aan. Kan je beter een foto van jezelf in zwemkleding online zetten, of is dat een slecht idee?

Trek rood aan voor je profielfoto

Profiel tips: kleur van je kleren
Zeg nou zelf, wie van deze drie vind jij het aantrekkelijkst?

De kleur rood wordt al sinds mensenheugenis geassocieerd met lust, romantiek en seksualiteit, en recent onderzoek heeft aangetoond dat je met een profielfoto waarop je rode kleren draagt, zo tussen de 25% tot 30% meer reacties krijgt!

Niet te missen: de cliffhanger

Zit je ook af en toe lang na te denken over hoe je een leuk mailtje stuurt naar die andere leuke persoon? Andere mensen denken precies hetzelfde bij jouw online datingprofiel. Waarom maak je het niet makkelijker voor ze, en maak je ze nieuwsgierig naar iets waar jij goed in bent? Dan hebben ze gelijk iets leuks om naar te vragen in het eerste bericht.

We geven je ook een paar voorbeelden van goede cliffhangers die je zo op je online profiel kan gebruiken!

Tot slot – laat duidelijk weten waarnaar je zoekt

Dit is een van de belangrijkste tips die we kunnen geven voor je online datingprofiel. Als je vanaf het allereerste begin (dus op je profiel) duidelijk aangeeft waar je naar op zoek bent, zullen de contacten die je maakt veel waardevoller zijn. Je maakt misschien (in totaal) minder contacten, maar de mensen waarmee je verder gaat, zijn op de hoogte van je wensen, en delen deze waarschijnlijk ook!

////// 1. Edit var u 2. Edit site id 3. Set user trekker to write